Hartige pompoentaartjes

Hartige pompoentaartjesAangezien het volop herfst is heb ik een lekker recept met pompoen voor jullie. Deze hartige pompoentaartjes zijn een feestje op tafel. Pompoen leent zich heel goed om te combineren met fruit. In dit recept heb ik de pompoen gecombineerd met appel en dat is een goede keuze geweest. Mocht je liever 1 pompoentaart maken dan kan dit uiteraard ook gebruik dan alleen 5 plakjes bladerdeeg.

Hartige pompoentaartjes

Recept is voor 6 personen
Tijd: 15 minuten + 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
500 gram pompoen
6 plakjes bladerdeeg
2 appels
1 rode ui
1 teen knoflook
125 gram geitenkaas
1 el tijm
6 kleine schaaltjes of pannetjes die in de oven kunnen
klontje boter
peper & zout

Bereidingswijze:
Snijd de pompoen in kleine blokjes en kook deze in 10 minuten beetgaar.

Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 180ºC.

Snipper de ui en de knoflook. Schil de appels en snijd deze in klein blokjes. Verhit wat olie in een pan en fruit hierin de ui en knoflook. Voeg de tijm, blokjes pompoen en appel erbij. Snijd de geitenkaas in kleine blokjes en voeg deze als laatste door het pompoen mengsel. Breng het geheel nog op smaak met peper en zout.

Vet de schaaltjes in met wat boter en bekleed de schaaltjes met een plakje bladerdeeg. Prik wat gaatjes in de bodem. Schep het pompoen mengsel in de schaaltje en zet ze voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Lekker met een frisse salade.

Eet smakelijk!

Deze vegetarische spinazietaartjes zijn ook zeker de moeite waard op een keer te proberen.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *