Appelflappen

AppelflappenAppelflappen mogen zeker niet ontbreken tijdens oud en nieuw. Zelf ben ik meer een liefhebber van warme appelflappen maar je kunt ze natuurlijk ook prima koud eten.

Appelflappen


Recept is voor 6 appelflappen
Tijd: 10 minuten + ongeveer 20 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 flinke goudreinet of elstar
½ citroen
30 gram kristalsuiker
30 gram kaneelsuiker
½ el koek & speculaaskruiden
1 ei

Bereidingswijze:
Laat de plakjes bladerdeeg ontdooien. Rasp de citroen.

Verwarm de oven op 190 graden.

Schil de appel en snijd deze in een kleine blokjes. Schep de stukjes appel in een kom en meng dit samen met  citroenrasp, de kristalsuiker,  koek & speculaaskruiden en de helft van de kaneelsuiker.

Verdeel het appelmengsel over de 6 plakjes bladerdeeg. Zorg ervoor dat de randen vrij blijven. Vouw de plakjes dicht door twee punten over de appel hen naar elkaar toe te vouwen. Druk de randen goed dicht. Ik gebruik altijd nog een vork om het extra aan te drukken

Klop het ei in een kommetje los en bestrijk hier de appelflappen mee in.  Als laatste strooi je de rest van de kaneelsuiker er over heen. Leg de appelflappen op een met bakpapier beklede bakplaat en bak ze in de oven in circa 20 minuten goudbruin en gaar.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *