Ik hou ontzettend van soep. Bijna iedere week staat er dan ook wel een soep op tafel. Als ik een soep mocht kiezen dan zou dat toch wel een lekkere tomatensoep zijn. Dat tomatensoep mijn favoriet is kun je wel zien aan de andere tomatensoepen op het blog. Zo deelde ik al eerder de chinese tomatensoep, tomaten basilicum soep en vegetarische tomatensoep met jullie. Vandaag heb ik een lekkere tomatensoep met gehaktballetjes voor jullie.
Gaan jullie deze of één van de andere tomatensoepen maken? Laat dan eens een foto van jouw soepje achter op mijn Facebookpagina of deel een foto op Instagram (@mariellekookt.nl). Zou ik superleuk vinden!
Recept is voor 8 à 10 kommen
Tijd: 30 – 40 minuten
Ingrediënten:
1 kilo tomaten
2 uien
2 knoflooktenen
1 klein blikje tomaatpuree
1 groentenbouillon blokje
1½ liter water
laurierblad
handje fijngesneden basilicum
gehakt
peper & zout
Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de steelaanzet van de tomaten eraf en snijd de tomaten vervolgens in grove stukken. Snijd de basilicumblaadjes fijner.
Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit hierin de ui en knoflook totdat de uien glazig zijn. Voeg een klein blikje tomaat puree toe en bak dit een paar minuten mee. Vervolgens doe je de tomaten erbij en bak je alles even goed aan.
Voeg het bouillonblokje toe samen met 1½ liter water en breng dit aan de kook. Als laatste voeg je de fijn gesneden basilicum en het laurierblad toe en laat je de soep een minuut of 15 pruttelen.
Ondertussen breng je de gehakt op smaak met peper & zout en maak je balletjes van het gehakt.
Als de 15 minuten om zijn, haal je het laurier blad eruit, giet je de soep in een blender en blend je alles fijn. Mocht je geen blender hebben dan kun je het ook pureren. Hierna schenk je de soep weer terug in de pan schep je de gehaktballetjes erdoor en laat je alles nog even een minuut of 10 pruttelen.
Eet smakelijk!
Tip:
voeg eens een handje vermicelli toe gelijk met de gehaktballetjes
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl
Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.
Nog lekkerder als je de gehaktballetjes braadt en vlak voor opdienen pas toevoegt.
Groet Anjolien
Hallo Jolien, wat een leuke tip!
Ik ga dat zeker eens proberen.