Soba noedels met gember-sojasaus

soba noedels

Vandaag deel ik het recept van de soba noedels met gember-sojasaus uit het nieuwste boek van Lekker & Simpel, welke ik toegestuurd heb gekregen.

Sofie en Jorrit staan bekend om het maken van lekkere en simpele gerechten en deze soba noedels met gember-sojasaus is daar eentje van. Binnen 20 minuten staat dit gerecht op tafel.

Soba is het Japanse woord voor boekweit. Dit is dan ook het ingrediënt dat deze noedels zo bijzonder maakt. Ze bestaan namelijk geheel uit boekweitmeel. De soba noedels hebben een nootachtige smaak en zijn wat dikker. Een lekkere variatie op de gewone noedels dus!

Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten

Ingrediënten:
400 gram soba noedels
300 gram kipfilet
1 ui
2 tenen knoflook
3 cm verse gember
2 bosuien
2 rode paprika’s
6 el sojasaus
peper & zout
olie

Bereidingswijze:
Pel en snipper de ui en knoflook. Schil de gember en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de paprika in stukjes en de bosui in ringetjes.
Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met wat peper & zout.

Kook de noedels volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Verhit wat olie in een wok en bak de kip rondom bruin en voeg dan de ui, knoflook, gember en paprika toe. Bak dit even voor 3 minuten op hoog vuur.

Schenk de sojasaus erbij en schep de bosui erdoor. Giet de noedels af en voeg deze aan het kipmengsel toe en schep alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *