Candy bars vind ik superlekker. Echter zitten zij ook vol met calorieën. Om het nog een beetje gezond te houden maak ik zo nu en dan zelf wat lekkers. Met een paar ingrediënten zet je deze rijstwafelsnacks met chocolade in een mum van tijd in elkaar.
Tijd: 15 minuten + 1 uur wachttijd
Ingrediënten:
3 rijstwafels
80 gr pure chocolade (70% of meer als je voor gezond gaat)
50 gr ongezouten pinda’s
3 el honing
3 el kokosrasp
Extra nodig:
laag bakje/schaaltje
bakpapier
Bereidingswijze:
Verkruimel de rijstwafels in een kom. Hak de pinda’s grof en voeg ze bij de rijstwafelstukjes.
Smelt de chocolade samen met de honing in de magnetron of au bain-marie. Roer er 1 eetlepel kokosrasp erdoor. Voeg dit mengsel toe aan de rijstwafelstukjes met pinda’s. Zorg ervoor dat het een stroperig en compact mengsel wordt.
Bekleed een bakje of een schaaltje met bakpapier en schep het mengsel hier in. Druk alles stevig aan met een lepel en bestrooi het met de overige kokosrasp.
Zet het voor minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Snijd ze met een scherp mes in stukjes.
Eet smakelijk!