Rijstwafelsnacks met chocolade

Rijstwafel snacks met chocoladeCandy bars vind ik superlekker. Echter zitten zij ook vol met calorieën. Om het nog een beetje gezond te houden maak ik zo nu en dan zelf wat lekkers. Met een paar ingrediënten zet je deze rijstwafelsnacks met chocolade in een mum van een tijd in elkaar.

Tijd: 15 minuten + 1 uur wachttijd

Ingrediënten:
3 rijstwafels
80 gr pure chocolade (70% of meer als je voor gezond gaat)
50 gr ongezouten pinda’s
3 el honing
3 el kokosrasp

Extra nodig:
laag bakje/schaaltje
bakpapier

Bereidingswijze:
Verkruimel de rijstwafels in een kom. Hak de pinda’s grof en voeg ze bij de rijstwafelstukjes.

Smelt de chocolade samen met de honing in de magnetron of au bain-marie. Roer er 1 eetlepel kokosrasp erdoor. Voeg dit mengsel toe aan de rijstwafelstukjes met pinda’s. Zorg ervoor dat het een stroperig en compact mengsel wordt.

Bekleed een bakje of een schaaltje met bakpapier en schep het mengsel hier in. Druk alles stevig aan met een lepel en bestrooi het met de overige kokosrasp.

Zet het voor minimaal een uur in de koelkast om op te stijven. Snijd ze met een scherp mes in stukjes.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *