Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisuMaken jullie er ook altijd een ‘heerlijk’ avondje van als je pakjesavond viert?

Vandaag deel ik één van mijn lekkerste sinterklaas toetjes: Pepernoten tiramisu. Een lekker toetje om te maken op Sinterklaasavond. Je kunt dit toetje al van te voren maken dus veel werk heb je er dan tijdens het avondje niet meer aan.

Recept is voor 6 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
250 gram mascarpone
200 gram slagroom
zakje vanille suiker
2 tl kaneel
60-80 gram pepernoten
2 el sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf is en zet dit  even weg. Klop in een andere kom de mascarpone met de kaneel. Schep de slagroom door de mascarpone.

Verkruimel de pepernoten grof in een schaaltje.

Doe wat pepernotenkruimels op de bodem van een glas. Besprenkel de pepernoten met wat sinaasappelsap. Schep vervolgens wat van het mascarponemengsel erop. Verdeel hier weer wat kruimels op en maak zo de laagjes. Je eindigt met een laagje mascarponemengsel. Verdeel nog wat pepernotenkruimels over het geheel en steek er een paar pepernoten en/of schuimpjes in. Zet de glaasjes afgedekt weg in de koelkast tot dat je ze gaat serveren.

Eet smakelijk!

Tips:
*Deze tiramisu kun je ook met speculaas maken.
*Wil je liever dat de pepernoten knapperig blijven? Bereid dan alles voor, zet het mascarponemengsel afgedekt weg in de koelkast en maak de glaasjes op vlak voor het serveren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *