Pepernoten tiramisu

Pepernoten tiramisuMaken jullie er ook altijd een ‘heerlijk’ avondje van als je pakjesavond viert?

Vandaag deel ik één van mijn lekkerste sinterklaas toetjes: Pepernoten tiramisu. Een lekker toetje om te maken op Sinterklaas avond. Deze pepernoten tiramisu kun je al van te voren klaar maken. Tijdens het gezellige avondje het je er dus bijna geen werk meer aan.

Pepernoten tiramisu


Recept is voor 6 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
250 gram mascarpone
200 gram slagroom
zakje vanille suiker
2 tl kaneel
60-80 gram pepernoten
2 el sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Klop de slagroom met het zakje vanillesuiker stijf is en zet dit  even weg. Klop in een andere kom de mascarpone met de kaneel. Schep de slagroom door de mascarpone.

Verkruimel de pepernoten grof in een schaaltje.

Doe wat pepernotenkruimels op de bodem van een glas. Besprenkel de pepernoten met wat sinaasappelsap. Schep vervolgens wat van het mascarponemengsel erop. Verdeel hier weer wat kruimels op en maak zo de laagjes. Je eindigt met een laagje mascarponemengsel. Verdeel nog wat pepernotenkruimels over het geheel en steek er een paar pepernoten en/of schuimpjes in. Zet de glaasjes afgedekt weg in de koelkast tot dat je ze gaat serveren.

Eet smakelijk!

Tips:
*Deze  tiramisu kun je ook met speculaas maken.
*Wil je liever dat de pepernoten knapperig blijven? Bereid dan alles voor, zet het mascarponemengsel afgedekt weg in de koelkast en maak de glaasjes op vlak voor het serveren.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *