Ik ben gek op pasta’s en het fijne van pasta’s is dat het maken van een pastagerecht bijna altijd snel klaar is. Van gerechten met pasta kun je wat dat betreft nooit genoeg recepten hebben.
Deze pasta met kip en perzik zet je binnen een half uur op tafel.Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
300 gram kipfilet
250 gram pasta
groot blik perziken op sap
2 tenen knoflook
1 prei
1 ui
250 gram champignons
30 gram pijnboompitten
olie
oregano
peper & zout
Voor de saus
200 gr magere kwark
sap van de perziken (naar eigen smaak/inzicht)
Bereidingswijze:
Snijd de kip in stukjes en bestrooi deze met peper & zout. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de prei in ringen en de champignons en perziken in stukjes.
Kook de pasta met een snuf zout beetgaar volgens de gebruiksaanwijzing op het pak. Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Pas wel op, want ze verbranden snel.
Verhit wat olie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de kipfilet toe en bak de kip goudbruin. Voeg de champignons toe en bak deze voor een paar minuten mee. Als laatste voeg je de prei toe. De prei moet uiteindelijk nog wat knapperig blijven
Meng de kwark met wat sap van de perziken en de perzikstukjes en breng dit op smaak met wat oregano.
Giet de pasta door het kipmengsel en schep de saus met de stukjes perzik hierdoor.
Breng eventueel nog verder op smaak met peper & zout.
Eet smakelijk!
Wanneer doe je de perzik erbij?
Hallo Mark,
De stukjes perzik voeg je bij de het mengsel van de kwark met de perziken sap. Ik heb het recept inmiddels aangepast.