Ik krijg regelmatig de vraag of ik gezonde tussendoortjes kan delen. Deze havermoutcake met appel is een gezond tussendoortje. Je kunt van deze cake snoepen zonder je schuldig te voelen. Er zit namelijk geen suiker in deze cake. De dadels en de appels zorgen voor de zoetigheid in de cake.
Tijd: 10 minuten en 40 minuten oventijd
Ingrediënten:
200 gram havermout
150 ml melk
3 eieren
125 gram dadels
2 appels
handje amandelen
1 tl baking soda (2 tl bakpoeder kan ook)
½ el koek & speculaaskruiden
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 graden.
Snijd de dadels in kleine stukjes. Hak de noten fijn. Schil de appel en snijd deze in stukjes.
Mix de melk en eieren door elkaar met een snuf zout. Voeg de havermout, koek & speculaas kruiden en baking soda toe. Als laatste schep je de stukjes appel, dadels en noten toe.
Leg een stuk bakpapier in een cakeblik en stort het havermout mengsel hier in.
Bak de havermout appel cake in ongeveer 40 minuten gaar.
Eet smakelijk!
Tip:
Je kunt de cake ook in plakjes snijden, verpakken en invriezen
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.