Van dit weer krijgen wij hier thuis zin in stamppot. Daarom deel ik vandaag een lekkere zuurkoolstamppot met spekjes, ananas en rozijnen.
Hebben jullie een favoriete stamppot?
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
500 gram zuurkool
800 gram aardappelen
60 gram rozijnen
250 gram gerookte spekreepjes
1 blikje ananas
150 ml melk
1 el paprikapoeder
peper & zout
Bereidingswijze:
Kook de zuurkool volgens de verpakking.
Schil de aardappelen snijd deze in stukken en kook ze in ongeveer 20 minuten gaar.
Bak de spekreepjes in een droge pan totdat ze krokant zijn en laat ze hierna uitlekken op keukenpapier. Voeg tijdens het bakken van de spekjes de paprikapoeder toe.
Giet de aardappelen af en stamp deze met de melk fijn. Breng op smaak met peper & zout. Schep de zuurkool, rozijnen, ananas en de spekjes er door.