Vandaag heb ik een lekker soeprecept voor jullie. Een soepje wat bijna iedereen wel lust: kippensoep!
Kippensoep is één van de eenvoudigste en lekkerste soepen die je zelf kunt maken.
Omdat je bij deze soep zelf de bouillon maakt is het gebruik van bouillonblokjes eigenlijk overbodig. Mocht je de kippensoep uiteindelijk te flauw vinden dan kun je er altijd nog voor kiezen om een blokje aan de soep toe te voegen.
Als basis voor de kippenbouillon heb ik kippenbouten gebruikt. Lekker makkelijk! Je kunt uiteraard ook gebruik maken van een hele soepkip.
Eén tip, maak de soep een dag van te voren. De dag na bereiding smaakt soep namelijk het lekkerst!
Recept is voor ongeveer 10 koppen soep
Tijd: 1 uur en 30 minuten
Ingrediënten:
2 à 3 kippenbouten
2 liter water
2 witte uien
2 winterpenen
2 preien
150 gram champignons
1 laurierblad
3 folie
2 tenen knoflook
7 peper korrels
1 el zout
½ bosje peterselie
peper & zout
Bereidingswijze:
We beginnen eerst met het maken van de bouillon. Kruid de kippenbouten met flink wat peper & zout en leg de kippenbouten in een grote pan met 2 liter water en breng dit aan de kook.
Snijd 1 winterpeen in plakjes, de ui in grove stukken en 1 prei in ringen. Voeg deze samen met het laurierblad, folie,twee takjes peterselie, gekneusde knoflooktenen en de peperkorrels bij de kippenbouten. Als het geheel opnieuw kookt laat je de soep op laag vuur ongeveer
45-60 minuten pruttelen.
Ondertussen snijd je de andere winterpeen en de champignons in plakjes en de overige prei in ringen.
Haal de kippenbouten uit de pan met het bouillon en haal het vlees van de botten. Plaats een zeef op een andere pan. Giet beetje bij beetje de bouillon door de zeef. De achtergebleven groenten in de zeef kun je weggooien.
Breng de bouillon weer aan de kook en voeg de champignons, prei, winterpeen en vermicelli toe. Laat het geheel nog 15 minuten koken. Garneer de soep met wat peterselie.
Eet smakelijk!