Eiersalade

EiersaladeSinds ik zelf mijn eiersalade maak, komt er hier geen kant-en- klare eiersalade uit een bakje meer op tafel. Deze eiersalade is echt één van de lekkerste en ook nog eens heel makkelijk en snel klaar te maken! Lekker op een broodje, maar ook heerlijk op een toastje of als vulling voor een clubsandwich.

Wil je een light variant, dan kun je de helft van de mayonaise vervangen door kwark.

Eiersalade


Recept is voor een flinke bak eiersalade, wij hebben hier 4 harde broodjes mee belegd
Tijd:  15 minuten

Ingrediënten:
5 eieren
2 eetlepels mayonaise (ik gebruik licht & romig van Calvé)
1 tl worchester sauce
1 el kerrie
2 tl paprika
1 theelepel mosterd
1 theelepel curry/ketchup
peper & zout
bieslook of peterselie

Bereidingswijze
Kook de eieren hard in ongeveer 8 minuten en spoel ze meteen af onder koud water. Pel ze meteen. Al doe je dit later, dan laat het velletje niet zo makkelijk meer los.

Meng in een kom de mayonaise, worchester sauce, kerrie, paprika, mosterd, curry/ketchup en de bieslook.

Snijd de eieren in stukjes. Voor een broodje kun je ze in grove stukken snijden en als je het op een toastje wil gebruiken snijd je de eieren in kleine stukjes.

Schep de stukjes ei door het mayonaise mengsel en breng het geheel op smaak met peper & zout en wat bieslook of peterselie.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *