Boek Lekker & Simpel + recept tiramisu


Sofie en Jorrit van het kookblog Lekker & Simpel hebben inmiddels hun vierde kookboek uitgebracht! Dit boek heeft als thema 100 snelle wereldrecepten. Het boek is verdeeld in werelddelen en de bijbehorende landen.

De recepten die in het boek staan zijn simpel te maken en staan vaak binnen een half uur op tafel. Je hoeft niet de hele wereld af te reizen voor ingrediënten voor deze wereldrecepten maar koopt deze gewoon bij de supermarkt bij je om de hoek!

Ik kreeg het nieuwste boek toegestuurd van Sofie en Jorrit. Het is een kookboek heeft een zachte kaft en is mooi vormgegeven. Er worden vrolijke kleuren gebruikt en de supermooie foodfoto’s maken het boek helemaal af.  De kleuren  in het boek geven aan in welk land je je bevind en welke gerechten bij dat  land horen. Sofie en Jorrit hebben besloten bij de gerechten uit het boek hun eigen draai te geven. 100 snelle wereldgerechten zijn voornamelijk hoofdgerechten.  De recepten worden duidelijk opgeschreven en zijn  doorgaans voor 2 personen.

Omdat er maar weinig desserts in het boek staan ben ik samen met dochterlief aan de slag gegaan met de tiramisu met sinaasappel. In dit recept hebben wij iets meer sinaasappelsap en sinaasappel gebruikt. Het resultaat was superlekker! Naast de tiramisu hebben wij ook nog de Japanse soba noedels met gember-sojasaus gemaakt. Dit recept verschijnt later op de blog.

100 snelle wereldrecepten is verkrijgbaar voor €20.

Tiramisu met sinaasappel

Recept tiramisu met sinaasappel

Recept is voor 6 personen
Tijd: 25 minuten

Ingrediënten:
1 pak lange vingers
250 ml mascarpone
100 ml sinaasappelsap (wij gebruikten iets meer)
1 sinaasappel
50 gram suiker
verse munt (wij gebruikten de blaadjes van 3 takjes)
kaneelpoeder

Extra nodig: kleine, lage schaal

Bereidingswijze:
Giet de sinaasappelsap in een bakje en doop één voor één de lange vingers hierin en leg deze op de bodem van de schaal.

Schil de sinaasappel en snijd het vruchtvlees in kleine stukjes. Hak of snijd de munt fijn.

Meng in een kom de mascarpone, 50 gram suiker, het vruchtvlees van de sinaasappel en de munt. Smeer wat van het mascarponemengsel over de lange vingers. Hierna bedek je het mengsel opnieuw met de doordrenkte lange vingers en smeer je het overige mengsel over de lange vingers. Maak het geheel af met wat kaneelpoeder.

Eet smakelijk!

2 gedachten over “Boek Lekker & Simpel + recept tiramisu

    • Hallo Ellen,
      Wat leuk dat je het boek wilt kopen. Je kunt het boek in de boekhandel kopen en ook bij bol.com.
      Hartelijke groet, Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *