Het wordt bananenbrood genoemd maar ik zie dit meer als een bananencake, ik vind het namelijk een heerlijk tussendoortje.
Het is voedzaam, gezond en niet te vergeten super lekker!!
Je hoeft de bananencake overigens niet in één keer op te eten. Snijd het in plakjes en vries het per plakje in. Haal het plakje wel een halfuurtje voor consumptie uit de vriezer.
Tijd: 15 minuten + ongeveer 40 minuten oventijd
Ingrediënten:
3 hele rijpe bananen
150 gram amandelmeel
3 eieren
50 gram dadels zonder pit
1,5 theelepel baking soda
snuf zout
boter
Extra nodig:
cakevorm van ongeveer 23 cm
bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 175 graden.
Vet de cakevorm in met wat boter en bedek de cakevorm met bakpapier. Laat het bakpapier over de randen hangen. Zo stort je namelijk de cake gemakkelijk uit de vorm als het klaar is.
Haal de bananen uit de schil en pureer deze samen met de dadels glad. Klop in een aparte kom de eieren met een snuf zout luchtig. Voeg de bananenpuree toe aan het eimengsel en meng dit alles goed door.
Spatel de amandelmeel door het geheel en voeg als laatste de baking soda toe. Meng alles nogmaals goed door zodat er een egaal mengsel ontstaat en giet hierna het beslag in de cakevorm.
Zet de cakevorm voor ongeveer 40 minuten in de oven. Let zo nu en dan wel even op de bovenkant van het brood. Als deze erg bruin begint te worden is het handig om een velletje bakpapier op de cake te leggen voor de resterende tijd.
De cake is gaar als er een satéprikker droog en schoon uitkomt. Laat de cake even afkoelen en haal hem daarna uit de vorm.
Ik hoop dat jij de cake net zo lekker vind als ik en vele anderen! Ik zie graag jullie reactie hier terug
Eet smakelijk!
Tips
*Bewaar de cake in een trommel of verpak het in folie. De bananencake blijft dan 5 dagen goed.
Bron: De Voedselzandloper, Kris Verburgh