Na een lange dag werken heb ik nooit zo’n zin om heel lang in de keuken te staan, maar wil graag wel een gezonde maaltijd op tafel neerzetten. Een ovenschotel is dan altijd erg makkelijk om klaar te maken. Het voordeel van een ovenschotel is namelijk dat je deze vaak al van te voren klaar kunt maken en op elk gewenst tijdstip in de oven kunt schuiven.Ik maak regelmatig een ovenschotel met als basis aardappelpuree of aardappelschijfjes. Voor de rest varieer ik er eigenlijk op los. Vaak kijk ik eerst of ik nog groenten heb liggen om te gebruiken en pas hier dan het recept op aan.
Vandaag heb ik een lekkere aardappel ovenschotel met broccoli en ham voor jullie.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
600 gram broccoli
1 winterpeen
450 gram aardappelschijfjes
200 gram hamreepjes
250 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
50 ml kookroom
1 ei
olijfolie
geraspte kaas
peper & zout
Bereidingswijze:
Snijd de wortel in plakjes en de broccoli in roosjes en kook deze bij elkaar in ongeveer 8 minuten beetgaar. Snijd de champignons in vieren.
Verwarm de oven op 200 ºC
Verhit wat olijfolie en fruit de ui en knoflook hierin en voeg na een paar minuten de champignons toe. Als laatste voeg je de hamreepjes er bij en zet je het vuur laag. Meng ondertussen de room met het eieren en schenk dit bij de champignons en hamreepjes.
Breng op smaak met peper & zout.
Schep de broccoli en wortel in de schaal.
Verspreid hierboven het mengsel van ei, champignons en reepjes ham.
Verdeel als laatste de aardappelschijfjes hierboven en strooi als laatste nog wat geraspte kaas op.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 20 minuten in de oven.
Eet smakelijk!