Pompoensoep

PompoensoepEen soepje is altijd lekker.  Tomatensoep, champignonsoep, kippensoep zijn eigenlijk de soepen die hier regelmatig op tafel staan. Nu kwam vorige week in een restaurant pompoensoep op de menukaart tegen en besloot eens niet voor de carpaccio te gaan maar koos dit keer voor de pompoensoep. Ik moet zeggen dat het geen verkeerde keuze was. De soep was heerlijk!
Eenmaal thuis bracht de pompoensoep mij aan het denken. Ik had namelijk nog nooit zelf pompoensoep gemaakt. Uiteindelijk had ik besloten dat daar maar eens verandering in moest komen en besloot om de volgende keer dat ik naar de winkel of markt zou gaan een pompoen te kopen en hier mee een soep te maken.

In dit recept gebruik ik een flespompoen omdat ik vind dat je van deze pompoen de schil makkelijker kan verwijderen.

Ik hoop dat deze pompoensoep jullie smaakt!

Recept is voor ongeveer 8 kommen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
1 flespompoen van ongeveer 1 kilo
2 uien
2 tenen knoflook
1 grote wortel/winterpeen
1 liter groentebouillon van 1 tablet
2 tl kerriepoeder
1 tl cayennepoeder
1 laurierblaadje
wat oregano

Bereidingswijze:
Verwijder de schil van de pompoen. Ik zelf heb de pompoen eerst de avond daarvoor even een half uurtje in de oven op 100ºC gezet. Dan kun je de schil makkelijker verwijderen.

Haal de schil van de pompoen (als je voor makkelijk wilt gaan kun je de schil er ook aan zitten. Je kunt de schil van deze pompoen ook eten namelijk 😉 ).
Snijd de pompoen door de helft en verwijder de draden/vezels en pitten met een lepel en snijd de pompoen in stukjes.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de wortel in stukjes.

Verhit wat olie in een (soep)pan en fruit de ui en knoflook hierin.
Voeg de wortel en de pompoenstukjes toe en bak dit kort mee. Voeg de kerrie- en cayennepoeder toe en bak dit ook even mee.

Voeg de groentebouillon en het laurierblaadje toe aan de soep. Breng het geheel aan de kook en laat de soep ongeveer 15 minuten zacht koken.

Haal het laurierblaadje uit de pompoensoep en pureer de soep met een staafmixer.

Eet smakelijk!

Tip
Voor het opdienen kun je nog een lepeltje room of crème fraîche toevoegen. 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *