Superlekker zijn ze, kaneelbroodjes of cinnamon rolls zoals ze ook wel worden genoemd. Met kant-en-klare croissant deeg heb je binnen een mum van tijd deze kaneelbroodjes gemaakt.
Leuk om samen met de kinderen te maken!
Deze kaneelbroodjes zijn gemaakt en op de foto gezet door mijn dochter Lieke voor een traktatie.
Lieke heeft geen grote, maar lieve kleine kaneelbroodjes gemaakt om te trakteren. Uiteraard kun je ook wat grotere maken. Snijd dan de rol niet in stukjes maar in 6 stukjes.
De kaneelbroodjes kun je serveren bij het ontbijt, maar zijn ook heerlijk bij de koffie of brunch.
Ga jij ze binnenkort maken?
Recept is voor ongeveer 24 kleine kaneelbroodjes
Tijd: 20 -30 minuten (dit is inclusief oventijd)
Ingrediënten:
groot blik croissantdeeg (voor 6 croissants)
50 gram zachte boter
3 tl kaneel
60 gram (licht)bruine basterdsuiker
handje rozijnen
muffinbakblik of bakblik bekleed met bakpapier
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180 ºC.
Meng het kaneel met de basterdsuiker en de rozijnen in een kom. Mocht je niet van rozijnen houden, kun je deze uiteraard ook weglaten.
Rol het croissantdeeg uit en druk de stippellijntjes goed dicht. Smeer het deeg in met het boter. Bestrooi het boter met het mengsel van suiker, kaneel en rozijnen.
Rol het croissantdeeg op. Snij met een scherp mes de rol in 12 plakjes. Leg deze in een muffinvorm of op een met bakpapier beklede bakplaat.
Bak de kaneelbroodjes in ongeveer 10 minuten goudbruin.
Geniet ervan!