Chinese tomatensoep

chinese tomatensoepAls wij vroeger gingen eten bij een Chinees restaurant nam ik standaard de Chinese tomatensoep. Heerlijk!

Vandaag deel ik mijn eigen gemaakte Chinese tomatensoep en ik moet zeggen dat hij bijna net zo smaakt als bij de chinees. Het geheime ingrediënt van deze soep is appelmoes. Ja je leest het goed appelmoes. Dit is schijnbaar wat deze soep zo lekker maakt.

Ga jij deze soep een keertje maken?

Recept is voor 8 à 10 kommen soep
Tijd: 30 – 40 minuten

Ingrediënten:
700 gram gezeefde tomaten
1 groot blikje tomatenpuree
250 gram kipfilet
1 ½ liter water
2 kippenbouillonblokjes
3 el bruine basterd suiker
1 ui
1 teen knoflook
2 el sojasaus
3 el gembersiroop
150 gr appelmoes
taugé
lente ui
handje mihoen of eiermie
olie

Bereidingswijze :
Snipper de ui en de knoflook.

Verhit wat olie in een soeppan en fruit de ui en de knoflook tot deze glazig zijn. Bak de tomatenpuree even kort mee. Voeg het water en de bouillon blokjes toe en breng het geheel aan de kook.

Al roerende voeg je daarna de gezeefde tomaten, sojasaus, gembersiroop en appelmoes en suiker toe. Leg de kipfilet hierbij en breng het opnieuw aan de kook. Kook de kipfilet in ongeveer 15 minuten gaar.

Haal de kipfilet uit de pan en snijd deze in kleine stukjes. De stukjes kipfilet doe je weer terug in de soep samen met de mihoen.

Snijd de bosui in ringetjes.

Schep de soep op en garneer het met wat taugé en ringetjes bosui.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *