Wil je vandaag een keer iets anders dan gekookte- of gebakken aardappelen op tafel zetten? Maak dan deze aardappelkoekjes eens. Gegarandeerd succes bij jong en oud! Deze aardappelkoekjes doen het ook erg goed als bijgerecht.
Aardappelkoekjes
Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 15 minuten baktijd
Ingrediënten:
½ kilo vastkokende aardappelen
een ui
1 ei
2 el bloem
1 el sojasaus
1 teen knoflook
2 el verse peterselie
peper & zout
boter of olie
Bereidingswijze:
Schil de aardappelen, was ze schoon en rasp ze daarna grof.
Snijd de ui in kleine stukjes.
Klop een ei los in een kom en voeg hierbij flink wat zout en peper bij. Voeg de sojasaus, bloem en peterselie toe en knijp hier een teen knoflook boven uit. Meng als laatste de aardappelrasp hier doorheen. Doe dit met de handen zodat er een samenhangend geheel ontstaat.
Vervolgens smelt je wat boter of olie in de pan (ik gebruik meestal een beetje olie en een beetje boter). Schep met een eetlepel wat aardappelmengsel in de pan en druk het iets aan.
Als laatste bak je de aardappelkoekjes in ongeveer 15 minuten op halfhoog vuur zodat ze een krokant korstje hebben.
Eet smakelijk!
Andere bijgerechten met aardappel:
*Roseval aardappelen uit de oven
*Hasselback aardappelen