Rijst met kip, groenten en ketjapsaus

Rijst met kip, groenten en ketjapsausZin in een lekkere en eenvoudige maaltijd met rijst? Dan raad ik je aan om deze rijst met kip, groenten en ketjap saus te maken. In ongeveer 30 minuten staat deze gezonde maaltijd op tafel. Ideaal voor een doordeweekse dag als je geen zin hebt om lang in de keuken te staan.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
200 gram rijst (ik gebruik altijd zilvervlies rijst omdat dit veel meer vult)
350 gram kipfilet
1 ui
1 teen knoflook
½ rode peper (voor nog pittiger gebruik je er 1)
1 courgette
250 gr champignons
1 rode paprika
1 gele paprika
2 el ketjap manis
1 el maizena
2 el water
olie

Bereidingswijze:
Kook de rijst zoals aangegeven staat op het pak.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de peper door de midden en ontdoe deze van de zaadlijsten en snijd deze in hele kleine stukjes. Snijd de champignons en de paprika’s in stukjes. Snijd de courgette in blokjes.

Verwarm wat olie in een wok en fruit hierin de ui en de knoflook even. Voeg de kipfilet en de rode peper toe en bak alles goed door voor een aantal minuten. Voeg dan de courgette en de paprika’s toe. De kip hoeft nog niet helemaal gaar te zijn. Bak dit nog even goed door en voeg na een minuut of 3 de champignons toe.

Maak ondertussen een papje van 1 eetlepel maizena met 2 eetlepels water. Voeg, als de maizena helemaal is opgelost, 2 eetlepels ketjap toe. Roer het mengsel door de groenten en laat het geheel nog even pruttelen. Mocht je liever meer saus hebben, dan maak je nog een keer een papje aan met de maizena, water en ketjap.

Schep wat rijst op het bord en schep hier de kip met groenten overheen.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *