Soms heb je van die dagen dat je liever niet te lang in de keuken wilt staan. Met deze rijst met kip en groenten heb je binnen een half uurtje een lekker gerecht op tafel staan.
Rijst met kip en groenten
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 gram (zilvervlies) rijst
250 gram kipfilet
125 gram ham of spekreepjes
1 ui
2 tenen knoflook
1 rode paprika
150 gram champignons
1 winterpeen
200 gram diepvries doperwtjes
2 el sojasaus
2 el ketjap manis
Bereidingswijze:
Haal de doperwtjes uit de vriezer en laat deze ontdooien.
Kook de rijst zoals staat aangegeven op het pak.
Snijd de kipfilet in stukjes en bestrooi deze met wat kerrie poeder en peper & zout. Snijd de winterpeen in plakjes en dan nog in vieren. Snijd de paprika en champignons ook in stukjes.
Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook. Voeg hierna de kip toe en bak de kip rondom bruin. Na ongeveer 5 minuten voeg je de wortel, paprika en champignons toe en bak je dit nog voor ongeveer 5 minuten. Hierna kun je de doperwtjes en hamblokjes toevoegen en verwarm je alles goed.
Als laatste meng je de sojasaus met de ketjap manis en roer je de saus door de rijst heen.
Eet smakelijk!