Quiche met courgette en champignons

Quiche met courgette en champignonsDeze quiche met courgette en champignons heb ik een aantal maanden geleden gemaakt en in het donker op de foto gezet. Niet echt ideaal maar de quiche smaakte heerlijk en dat is volgens mij het enige wat uiteindelijk telt of niet soms ;)?Ik vind quiches of hartige taarten altijd heel erg lekker. Bij het maken van een quiche of hartige taart kun je vele kanten op. Ik had nog een courgette over en uiteindelijk bijna nog een heel doosjes champignons dus besloot met deze groenten een quiche te maken. Ik moet zeggen dat we er allemaal van gesmuld hebben.

Omdat de courgette en de champignons best wel wat vocht afgeven heb ik de vorm bekleed met de bladerdeeg even 5 minuten in een voorverwarmde oven gezet zodat de bodem van de quiche niet slap en nat is. Ook heb ik uiteindelijk ruim een eetlepel bloem door de groenten gemengd.


Recept is voor 4 personen

Tijd: 15 minuten + 30 minuten oventijd

Ingrediënten:
2 courgettes
250 gram champignons
1 ui
1 teen knoflook
4 eieren
100 gram geraspte kaas
5 plakjes bladerdeeg of hartige taartdeeg
½ el oregano
1½ el bloem
beetje paneermeel
boter/olie
chillipoeder
peter & zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 180°C.

Was de courgette en snijd deze in dunne plakjes. Doe de courgette plakjes in een kom en bestrooi deze met wat zout. Ik leg tussen een laagje courgette een stukje keukenpapier zodat het vocht in het papier trekt.

Haal de plakjes bladerdeeg uit de vriezer en laat deze ontdooien.

Pel en snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons in plakjes.

Vet een ovenschaal in met wat boter of olie en bekleed de vorm met het bladerdeeg. Prik wat gaatjes in het deeg en zet de ovenschaal ongeveer 10 minuten in de oven.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook even kort. Voeg de champignons en courgetteplakjes toe en breng dit op smaak met de oregano, chillipoeder en wat peper & zout. Schep de bloem door het groenten mengsel.

Haal de ovenschaal uit de oven en strooi wat paneermeel over de bodem.

Verdeel het groenten mengsel hierna over de bodem.

Kluts de eieren in een kom met de kruiden en de helft van de geraspte kaas. Giet dit eimengsel over de groenten en strooi als laatste de rest van de geraspte kaas erover.

Schuif de quiche met courgette en champignons voor ongeveer 30 minuten in de oven!

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *