Kip Masala

Kip Masala

Deze kip masala is erg lekker! Hou je van curry’s dan moet je dit recept  zeker een keertje maken. Een goed gevuld eenpansgerecht. Recept is voor 4 personen
Tijd: ongeveer 1 uur 

Ingrediënten:
400 gram kipfilet
300 gram sperziebonen
1 grote zoete aardappel
1 rode paprika
2 uien
2 tenen knoflook
200 gram tomaatblokjes
70 ml kokosmelk
1 ½ el tandoori masala kruiden
peper & zout

Bereidingswijze:
Snijd de kipfilet in stukjes en doe deze in een schaal en bestrooi de kip met wat peper & zout en de tandoori masala kruiden. Pel en snipper de ui en knoflook en voeg deze bij de kip. Schep alles goed om en zet de schaal met de gemarineerde kip dan in de koelkast voor ongeveer 15 minuten.

Kook de sperziebonen beetgaar. Snijd de zoete aardappel en rode paprika in blokjes.

Verhit wat olie in een pan en bak het kipmengsel op hoog vuur voor ongeveer 5 minuten. Blijf het wel omscheppen. Na de vijf minuten voeg je de zoete aardappel en paprika toe en bak je het nog even door.

Schenk de kokosmelk erbij en voeg de tomaat blokjes toe en roer het goed door. Schenk er water bij totdat alles net onder water staat. Breng het geheel aan de kook en zet dan het vuur laag en laat het gerecht nog een half uur sudderen. Roer het nog regelmatig door.

Lekker met rijst.

Eet smakelijk!
Kip masala

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *