Kip kerrie salade

Kip kerrie saladeWist je dat het maken van kip kerrie salade eigenlijk heel eenvoudig en simpel is? Binnen een half uurtje heb je deze heerlijke kip kerrie salade gemaakt. Ik heb er vandaag voor gekozen om de salade lekker op een broodje te smeren.

Deze kip kerrie salade is lekker op een broodje tijdens de lunch, een cracker of op een toastje bij de borrel.

Vul deze kip kerrie salade ook eens met stukjes ananas in plaats van stukjes appel.

Recept is voor 4 broodjes
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
300 gram kipfilet
1 el mayonaise
1 el kwark
1 el kerriepoeder
½ el kurkuma
¼ ui
½ appel
tl gembersiroop
chillipoeder
paprikapoeder

 

Bereidingswijze:
Kruid de kip met peper & zout en kook de kipfilet op matig vuur in ongeveer 15 minuten gaar.

Ondertussen snipper je de ui en snijd je de appel in kleine stukjes. Meng de mayonaise met de kwark, gembersiroop en de kruiden door elkaar. Als laatste schep je de appel en ui er door heen.

Trek de kip met een vork uit elkaar zodat je kleine stukjes krijgt. Voeg de kip toe aan het mengsel en schep alles goed door.

Lekker op een broodje, cracker of toastje.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *