Pannenkoeken, wie is er niet dol op? Met dit basisrecept kun je lekker variëren. Zo kun je rozijnen en geraspte appel in het beslag gebruiken of lekkere hartige pannenkoeken maken met spek en kaas. Uiteraard kun je ook een pannenkoekenmix gebruiken waar je alleen nog maar de melk en eieren aan toe hoeft te voegen, maar waarom zou je dat doen als je met een paar ingrediënten de lekkerste pannenkoeken kunt krijgen!
Wat is jouw lekkerste pannenkoek?
Basisrecept: Pannenkoeken
Recept is voor ongeveer 15 pannenkoeken
Ingrediënten:
600 gram bloem
1,5 liter melk
3 eieren
snufje zout
boter
Bereidingswijze:
Zeef als eerste de bloem in een kom. De klontjes blijven dan achter. Klop daarna de eieren samen met de melk en de snuf zout los in een kom en mix dit door elkaar met een mixer. Vervolgens voeg je beetje bij beetje de bloem toe. Laat het beslag zo’n 5 minuten rusten.
Verwarm op middelhoog vuur een koekenpan met een klontje boter en zorg dat de boter goed over de pan wordt verdeeld.
Schep een soeplepel wat beslag in het midden van de pan en verdeel het beslag. Als de bovenkant van de pannenkoek droog is kun je deze omkeren. Nu laat je de pannenkoek nog even doorgaren.
Eet smakelijk, ook namens Lieke die deze keer de pannenkoeken heeft gemaakt 🙂 !
Tip:
*Vervang de helft van de bloem eens door volkoren meel.
*Voor zoete pannenkoeken kun je ook nog wat vanille suiker bij het beslag mengen
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl