Oosterse kip

oosterse kipOp Facebook ben ik lid van een groep waar meerdere Foodbloggers actief zijn. Eens in de maand wordt er een Foodblogswap georganiseerd. De deelnemers worden willekeurig aan elkaar gekoppeld en de bedoeling van deze swap is om een gerecht te maken van een andere Foodblogger en dat je aan het gekozen gerecht je eigen draai geeft. Omdat het mij wel leuk leek om eens een recept van een mede Foodblogger te maken besloot ik om ook een keertje mee te doen.

Ik mocht aan de slag met een recept van het blog van Marjan; foodie marjan. Marjan houdt net zoals ik van koken zonder pakjes en zakjes. Haar site staat vol met lekkere gerechten waardoor het nog moeilijk was om een keuze te maken. Omdat wij hier gek zijn van kip gerechten besloot ik om voor de Oosterse kip (vega) te gaan. Ik heb de Oosterse kip wel met ‘echte’ kip gemaakt en heb er ook wat extra groenten in verwerkt.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten (exclusief wachttijd voor de marinade)

Ingrediënten:
300 gram kipfilet
150 gram taugé
rode paprika
1 ui
100 gram champignons
½ limoen
½ rode peper
1 el sojasaus
1 el ketjap
1 el olie
sesamzaadjes
cashewnoten

Bereidingswijze:
Snijd de rode peper doormidden en ontdoe deze van de zaadjes en snijd deze in kleine stukjes. Pel en snipper de ui.
Maak een marinade van de ketjap, soja, olie en limoensap en voeg hier de peper en ui aan toe.

Snijd de kipfilet in stukjes meng deze door de marinade en zet dit voor minimaal een half uur weg. Het kan ook korter of langer, net hoeveel tijd je hebt, maar des te langer het staat des te lekkerder de kip wordt 🙂

Snijd de rode paprika en champignons in stukken.

Als de kip lekker in de marinade heeft gestaan haal je het uit de koelkast.

Verhit een pan op het vuur met een heel klein beetje olie en bak hier de gemarineerde kipstukjes in totdat de kip gaar is. Voeg dan de paprika en champignons toe en bak alles nog even goed door totdat de groenten nog knapperig zijn. Roer de taugé en cashewnoten als laatste door het gerecht. Strooi als laatste nog wat sesamzaadjes over het geheel en klaar ben je.

Lekker met noodles of rijst.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *