Met rijst kun je heel veel lekkere gerechten maken. Zo ook, deze kip curry met appel. Binnen een half uurtje staat dit lekkere gerecht op tafel.
Door de appel krijgt het gerecht een lekkere zoete bite.
Serveer de kip curry met een lekkere rijstsoort!
Recept is voor 4 personen
Tijd: 20-25 minuten
Ingrediënten:
250 gram (zilvervlies)rijst
2 kipfilets
2 uien
1 rode paprika
2 tenen knoflook
2 appels
2 el milde indiase curry pasta
1 tl sojasaus
150 ml kokosmelk
1 blokje kippenbouillon, opgelost in 150 ml water
100 gram diepvries doperwtjes
250 gram rijst
olie
peper & zout
Bereidingswijze
Laat de erwtjes ontdooien.
Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing op de verpakking.
Snijd de kipfilet in stukjes en kruid deze met wat peper & zout. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in stukjes. Schil de appel en snijd deze in blokjes.
Verwarm wat olie in een wok of hapjespan en bak hierin de ui totdat deze zacht is. Voeg de paprika toe en bak even mee. Voeg de knoflook en de curry pasta toe en bak dit voor 1 minuut aan.
Giet de kokosmelk, kippenbouillon en de sojasaus bij het mengsel en blijf dit goed roeren.
Doe de kipfilet en de appel erbij en laat het geheel pruttelen totdat de kip gaar is.
Als laatste voeg je de erwtjes toe en laat je deze warm worden.
Eet smakelijk!
Tip
Wil je meer groenten? Voeg dan wat sperzieboontjes toe