Met dit basisrecept voor cupcakes maak je de lekkerste cupcakes. Binnen een handomdraai staan deze heerlijke cupcakes op tafel. Eindeloze variaties kun je maken met dit recept. Denk eens aan aan het toevoegen van wat rozijntjes of stukjes chocolade in het beslag?
Deze cupcakes zijn ook ideaal om te trakteren op een feestje of als traktatie bij je zoon en/of dochter op school. Wat versiersels erop en klaar ben je!
Recept is voor ongeveer 12 cupcakes
Tijd: 10 minuten plus 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
125 gram boter
120 gram suiker
1 zakje vanille suiker (8 gram)
3 eieren
135 gram zelfrijzend bakmeel
snuf zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C .
Snijd de boter in kleine stukjes. Meng in een kom de boter, suiker, zakje vanille suiker plus een snuf zout tot een romig mengsel.
Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Mix alles tot een glad mengsel.
Beetje bij beetje voeg je het zelfrijzend bakmeel vervolgens toe. Mix alles goed door op de hoogste stand totdat je een glad beslag hebt.
Plaats cupcake papiertjes in een cupcake vorm en vul ze voor twee derde met het beslag.
Zet de cupcake vorm voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Iedere oven is anders dus hou de cupcakes na zo’n 25 minuten goed in de gaten. De cupcakes zijn goed als je er een satéprikker inprikt en deze er droog uitkomt.
Eet smakelijk!