Het liefst kook ik zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Zo maak ik tegenwoordig altijd mijn eigen versie op de bolognese saus. Het lijkt misschien ingewikkeld maar eigenlijk is het maken van deze bolognese saus best makkelijk. Je moet alleen wat geduld hebben want deze saus moet een tijdje op het vuur staan voordat ze echt lekker is.
Maak jij ook wel eens saus voor bij een gerecht?
Bolognese saus
Recept is voor een grote pan bolognese saus
Tijd: 30 minuten plus 2 uur sudderen
Ingrediënten:
350 gram gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
winterpeen
2 stengels bleekselderij
250 gr champignons
1 rode paprika
2 blikjes tomaatblokjes of 1 kilo verse tomaten (ontveld en in stukjes gesneden)
200 ml rode wijn
klein blikje tomaatpuree
1 laurierblad
2 el Italiaanse kruiden
2 tl nootmuskaat
olie
peper & zout
Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons en paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Snijd de winterpeen in plakjes.
Verhit wat olie in een pan. Rul het gehakt en voeg de ui en knoflook toe. Na een paar minuten bak je de rest van de groenten en de tomatenpuree mee. Na 5 minuten voeg je de tomaatblokjes samen met 200 milliliter rode wijn toe.
Voeg als laatste het laurierblad, de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat toe, roer het geheel door en zet de pan met de deksel schuin hierop op een laag pitje en laat het geheel voor het lekkerste resultaat ongeveer 2 uur pruttelen.
Eet smakelijk
Tip
Deze saus leent zich uitstekend om in te vriezen, maak dus een extra grote portie
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Ziet er heerlijk uit met al die groentes erin
Bedankt Ansuya!
Ik hou van lekker veel groenten in de gerechten.
Hartelijke groet, Mariëlle
Heerlijk! Ik maak het ook zo ongeveer
Veel gezonder dan pakjes en zakjes
Wat leuk Marijke!
Waarom staat de rode wijn niet in de benodigde dingen en wat voor een rode wijn zou dat dan bijvoorbeeld moeten zijn?
De rode wijn staat erbij hoor. IK gebruik altijd net wat ik in huis heb. Meestal is dit een soepele rode wijn.
Als je een grotere portie wil maken verdubbel je dan alles?
Hoi Mariette,
Als je een dubbele portie wilt moet je inderdaad alles verdubbelen.
Hartelijke groet, Mariëlle
Vandaag de saus gemaakt en gegeten.
Was erg lekker. Ik ga het vaker maken. Ik heb het gemaakt met verse tomaten.
Bedankt voor het recept.
Hallo Enny,
Wat fijn te lezen dat de saus is bevallen en je het vaker gaat maken.
Met verse tomaten is het nog lekkerder!