Bolognese saus

BolognesesausHet liefst kook ik zo min mogelijk uit pakjes en zakjes. Zo maak ik tegenwoordig altijd mijn eigen versie op de bolognese saus.  Het lijkt misschien ingewikkeld maar eigenlijk is het maken van deze bolognese saus best makkelijk. Je moet alleen wat geduld hebben want deze saus moet een tijdje op het vuur staan voordat ze echt lekker is.

Maak jij ook wel eens saus voor bij een gerecht?


Bolognese saus

Recept is voor een grote pan bolognese saus
Tijd: 30 minuten plus 2 uur sudderen

Ingrediënten:
350 gram gehakt
2 uien
2 tenen knoflook
winterpeen
2 stengels bleekselderij
250 gr champignons
1 rode paprika
2 blikjes tomaatblokjes of 1 kilo verse tomaten (ontveld en in stukjes gesneden)
200 ml rode wijn
klein blikje tomaatpuree
1 laurierblad
2 el Italiaanse kruiden
2 tl nootmuskaat
olie
peper & zout

Bereidingswijze
Pel en snipper de ui en de knoflook. Maak de champignons en paprika schoon en snijd deze in grove stukken. Snijd de winterpeen in plakjes.

Verhit wat olie in een pan. Rul het gehakt en voeg de ui en knoflook toe. Na een paar minuten bak je de rest van de groenten en de tomatenpuree mee. Na 5 minuten voeg je de tomaatblokjes samen met 200 milliliter rode wijn toe.

Voeg als laatste het laurierblad, de Italiaanse kruiden en de nootmuskaat toe, roer het geheel door en zet de pan met de deksel schuin hierop op een laag pitje en laat het geheel voor het lekkerste resultaat ongeveer 2 uur pruttelen.

Eet smakelijk

Tip
Deze saus leent zich uitstekend om in te vriezen, maak dus een extra grote portie


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

10 gedachten over “Bolognese saus

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *