Gevulde paprika’s zijn op dit moment favoriet hier. Een lekker en eenvoudig klaar te maken gerecht.Deze gevulde paprika’s zijn lekker licht en gezond. Het fijne van dit gerecht is dat je de paprika’s eigenlijk met allerlei groenten kunt vullen. Dit keer gebruikte ik wat groenten die ik over had van de dag daarvoor.
Hou jij van gevulde paprika’s? En zo ja, waar vul jij ze mee?
Recept is voor 4 gevulde paprika’s
Tijd: 20 minuten + 30 minuten oventijd
Ingrediënten:
2 rode paprika’s
150 gram kipreepjes
125 gram champignons
½ courgette
1 ui
geraspte kaas (naar eigen smaak)
30 gram pijnboompitjes
Italiaanse kruiden
peper & zout
Bereidingswijze:
Verwarm de oven op 200°C.
Snijd en snipper de ui. fijn. Snijd de courgette en champignons in kleine stukjes. Halveer de rode paprika’s en verwijder de zaden en zaadlijsten.
Vet een ovenschaal in en leg hier de gehalveerde paprika’s in.
Verwarm een beetje olie in een pan en fruit de ui. Voeg de stukjes courgette toe en bak dit voor een paar minuten. Dan kunnen de stukjes champignons erbij en bak je dit nog even voor een paar minuten. Roer als laatste de gerookte kipreepjes en wat pijnboompitten erdoor. Strooi wat Italiaanse kruiden en peper & zout over het geheel en meng alles goed.
Vul de paprika’s met het mengsel en strooi als laatste wat geraspte kaas over de gevulde paprika’s.
Zet de ovenschaal voor ongeveer 30 minuten in de oven.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl
Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.