Vroeger was ik niet zo’n nasi goreng fan. De plakkerige rijst en het kant en klare zakje met kruiden die er in ging waren denk ik de boosdoeners. Inmiddels maak ik dit gerecht op mijn eigen manier en gebruik ik geen zakje kruiden meer. Smaakt veel beter!
Nasi goreng
Het zelf klaar maken van deze nasi goreng zonder het gebruik van een zakje kruiden heeft er toe geleid dat we deze nasi met regelmaat eten. Het enige nadeel van geen zakje kruiden gebruiken is dat je wat potjes met kruiden moet aanschaffen, maar deze kruiden zul je vast en zeker vaker gaan gebruiken. Al is het niet in deze nasi goreng dan vast in andere gerechten.
Deze nasi goreng is niet heel ingewikkeld om klaar te maken. Binnen een handomdraai heb je een hele pan klaargemaakt. Ideaal voor als je weinig tijd hebt, eters krijgt en niet te lang in de keuken wilt staan.
De rijst voor de nasi kook ik vaak al een dag van te voren omdat ik de rijst dan lekkerder vind smaken doordat deze minder plakt. Nasi kun je overigens op heel veel manieren klaar maken.
Ook benieuwd de smaak van deze nasi goreng? Volg dan het recept en laat mij jouw mening van deze nasi weten.
Heb je liever de nasi van de chinees dan raad ik je aan om dit recept eens te proberen.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
200 gram (zilvervlies)rijst
300 gram kipfilet
125 gram spekreepjes
1 grote witte ui
2 tenen knoflook
1 prei
rode paprika
250 gram champignons
2 tl komijnzaad poeder
2 tl koriander poeder
2 cm geraspte verse gember of 1 tl gember poeder
2 tl kurkuma
el ketjap manis
2 tl sambal
Bereidingswijze:
Kook de rijst volgens de aanwijzingen op het pak en giet de rijst af.
Snijd de kipfilet in stukjes. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de champignons en paprika in grove stukken. Was de prei en snijd deze in ringen.
Bak de spekreepjes in een wok of hapjespan. Voeg de kipfilet toe en bak even mee. Meng de ui en knoflook met de kip en spekreepjes en voeg de prei, paprika en champignons toe. Roerbak dit alles totdat de groenten beetgaar zijn.
Roer de sambal en de ketjap manis door het geheel. Voeg de rijst toe. Meng de kruiden met elkaar en schep dit door de rijst en klaar is je nasi.
Een lekker eitje er nog bij? Bak dan in een aparte pan één of meerdere eitjes voor bovenop de nasi goreng.
Eet smakelijk!
Ziet er allemaal heel lekker uit xx
Bedankt! Ik hoop dat ik je kan inspireren om de keuken in te duiken
Hoi! Op welk moment moet de rijst erin? Voor of na de kruiden?
Hallo Irm,
Pas als je rijst bij het gerecht zit schep je het kruidenmengsel er door heen.
Hartelijke groet, Mariëlle