Hartige taart met prei

hartige taart met preiIk kwam er laatst achter dat ik eigenlijk best vaak een hartige taart maak, maar deze taarten niet zo snel deel met jullie.
Waarom niet? Nou omdat ik vaak denk dat het delen van de hartige taart die ik op dat moment gemaakt heb te eenvoudig is om te delen met jullie. Toch denk ik dat jullie het fijn zullen vinden om na een drukke dag een lekker gerecht op tafel te kunnen zetten. Bij deze deel ik daarom dan ook mijn hartige taart met prei.

Eenvoudig klaar te maken en erg lekker!

Hartige taart kun je als hoofdgerecht eten maar je kunt de hartige taart ook bij een buffet serveren.

Recept is voor 4 personen
Tijd: 45 – 60 minuten

Ingrediënten:
5 plakjes hartige taart deeg
1 dunne prei
1 witte ui
teentje knoflook
1 rode paprika
gram hamreepjes of kipreepjes
3 eieren
100 ml kookroom
geraspte kaas
handje paneermeel
1 el Italiaanse kruiden
peper & zout
olie

Bereidingswijze:
Haal de plakjes taartdeeg uit de vriezer en laat ze ontdooien.

Verwarm de oven op 180 ºC. Snijd de prei in ringen en de paprika in stukjes. Snipper de ui en knoflook.

Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en knoflook hierin. Voeg de prei en paprika erbij en bak even kort mee. Als laatste meng je de hamreepjes hierdoor. Breng het geheel op smaak met de Italiaanse kruiden.
hartige taart met prei

Vet een ovenschaal of springvorm in met wat olie of boter. Bekleed de vorm met de bladerdeeg en duw de naden tussen de pakjes goed dicht. Prik wat gaatjes in het bladerdeeg op de bodem en bestrooi de bodem met de paneermeel.

Schep het preimengsel op de bodem.

Klop in een kom de eieren samen met de kookroom. Giet dit mengsel over het preimengsel. Strooi hier wat peper & zout over en maak het af met wat geraspte kaas.
hartige taart met prei

Zet de hartige taart voor ongeveer 35-40 minuten in de oven.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *