Gevulde eieren zijn heerlijk als bijgerecht, bij de borrel of om te serveren tijdens de paasdagen.
Behalve dat gevulde eieren lekker zijn is het ook goed te weten dat een eitje vol met gezonde vetten en eiwitten zit. Nog een reden om deze gevulde eieren te serveren tijdens een feestje 🙂
Met dit basisrecept voor gevulde eieren kun je eindeloos variëren. Zo kun je dit basisrecept een keer uit te breiden met kleine stukjes ham, fijngesnipperde ui, kleine stukjes augurk of kleine stukjes zalm.
Recept is voor 8 gevulde eieren
Tijd: 20 minuten
Ingrediënten:
4 eieren
½ el mayonaise
½ el magere kwark
drupje mosterd
drupje curry ketchup of ketchup
tl worcester saus
kerriepoeder op gevoel
snuf paprikapoeder
snuf zout
Bereidingswijze:
Breng de eieren in een pan met water aan de kook. Kook de eieren tot ze hardgekookt zijn. Giet de eieren af en laat ze schrikken in koud water.
Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal het eigeel er voorzichtig uit. Leg de eiwithelften alvast op een feestelijk bord.
Prak het eigeel fijn met een vork. Meng de mayonaise, mosterd, curry ketchup, worcestersaus, paprikapoeder, kerriepoeder en zout hier door. Vul de helften met het mengsel met een lepel of slagroomspuit.
Serveer de gevulde eieren op een grote schaal en garneer met fijngesneden bieslook of peterselie.
Eet smakelijk!