In veel restaurants kun je een Caesar salade bestellen, maar deze lekkere salade kun je ook heel gemakkelijk thuis maken.
Omdat deze salade goed gevuld is met kip, ei, kaas en bacon kun je hem gemakkelijk als maaltijdsalade serveren.
Maak de dressing zelf als je genoeg tijd hebt. Een zelfgemaakte dressing is niet alleen lekkerder maar is bovendien een stuk gezonder!
Recept is voor 2 personen
Tijd: 45 minuten
Ingrediënten:
1 petit pain
250 gram kipfilet
75 gram bacon
1 teentje knoflook
1 krop ijsbergsla
50 gram geraspte parmezaanse kaas (Grana Padano)
1 vleestomaat
3 eieren
croutons
peper & zout
dressing zelfgemaakt of een Caesar dressing van Calvé
Voor de zelfgemaakte dressing:
1 blikje ansjovisfilet
4 eetlepels mayonaise
1 teentje knoflook
¼ citroen
1 theelepel mosterd
Bereidingswijze:
Kook 2 eieren hard in ongeveer 10 minuten, pel ze en snijd ze in kwarten.
Snijd de tomaat in blokjes. Snijd de kipfilet in dunne, niet al te grote, plakjes.
Maal de petit pain in een keukenmachine tot kruimels en schep de broodkruimels in een kommetje.
Klop in een diep bord het ei los met wat peper & zout.
Bak de bacon aan in een pan en laat deze uitlekken op een stukje keukenpapier.
Haal de plakjes kipfilet eerst door het ei en wentel ze daarna door de broodkruim en leg de plakjes kipfilet even op een bord. Verhit 4 eetlepels olie in een koekenpan en bak de kip in ongeveer 5 minuten knapperig bruin en gaar. Keer ze halverwege. Leg de kipfilet plakjes op een bord en laat ze afkoelen.
Snijd de ijsbergsla in stukken.
Dressing:
Prak 2 ansjovisfilets fijn in een schaaltje en pers hierboven een teen knoflook uit. Voeg hier 4 eetlepels mayonaise, 1 theelepel mosterd en naar smaak peper & zout aan toe en klop dit met een garde. Knijp de citroen als laatste hier boven uit en klop nog even met de garde zodat er een dikke gebonden dressing ontstaat.
Meng de sla met wat dressing. Schep de bacon, het ei, de tomaat blokjes en nog wat ansjovis in stukje door de sla. Maak het geheel af met wat parmezaanse kaas en wat croutons.
Eet smakelijk!
Tip:
Leg op de salade zelfgemaakt croutons