Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes

Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjesVan huis uit ken ik de andijviestamppot met spekjes. Hartstikke lekker maar ik wilde wel eens wat anders maken dan de gebruikelijke stamppot. Ik heb de andijvie gecombineerd met kip, spekreepjes en krieltjes in een ovenschotel en dat heeft goed uitgepakt. Voor ik het wist was de schotel leeg.

Deze ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes staat in ongeveer
40 minuten op tafel.

Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjes


Recept is voor 4 personen
Tijd: 20 minuten + 20 oventijd

Ingrediënten:
350 gram kipfilet
400 gram gesneden andijvie
600 gram voorgekookte krieltjes
1 ui
100 gram spekreepjes
Provençaalse kruiden
100 milliliter kookroom
50 gram geraspte kaas
2 eetlepel olie
paprikapoeder
peper & zout

 Bereidingswijze:
 Als eerste pel en snipper je de ui. Vervolgens snij je de kipfilet in stukjes, voeg deze samen met de spekreepjes in een kom en bestrooi het geheel flink met Provençaalse kruiden en wat peper & zout.

Verhit 1 el olie in een pan en bak de krieltjes samen met wat paprikapoeder voor zo’n 10 minuten. Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Fruit in een ander pan de ui in wat olie en bak hierna de kipfilet en spekreepjes even mee.

Voeg dan na 10 minuten de krieltjes bij de kipfilet en spekreepjes en bak dan de andijvie nog even kort aan in de pan waar de krieltjes in hebben gezeten.

Schep alles even goed door elkaar.
2014-12-28 15.15.48
Schep hierna alles in een ovenschaal.

Meng als laatste de room met de geraspte kaas en giet dit mengsel over het gerecht en strooi er eventueel nog wat geraspte kaas over.
Ovenschotel met andijvie, kip en aardappeltjesZet de andijvieschotel voor ongeveer 20 minuten in de oven.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *