Deze wentelteefjes van stol zijn ideaal om te maken met overgebleven stol.
Tijdens de feestdagen staat er bijna bij iedereen wel een stol op tafel. Lekker bij het ontbijt of de brunch. Het enige is dat de tafel met de feestdagen vaak vol met lekkers staat waardoor er ook het één en ander overblijft. Voor de stol welke niet meteen wordt opgegeten heb ik een leuke oplossing. Van stol kun je namelijk ook heerlijke wentelteefjes maken.
Ik laat je vandaag zien hoe eenvoudig het is om van een paar plakjes stol heerlijke wentelteefjes te maken.
Recept is voor 4 wentelteefjes
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten:
4 plakjes stol
1 ei
50 ml melk
1 tl koek- en speculaaskruiden (of kaneel)
2 tl kaneel
1 tl vanille suiker
klontje boter
Bereidingswijze:
Snijd plakjes van de stol. Meng het ei, de melk en de speculaaskruiden door elkaar. En doop de plakken stol er even in.
Smelt wat boter in een koekenpan en bak de wentelteefjes een paar minuten aan elke kant zodat ze lekker bruin zijn. En bestrooien met wat poedersuiker. Als dat geen lekker ontbijtje, tussendoortje of lunch is.
Eet smakelijk!
Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl