Kipsalon

Kipsalon

Jullie kennen de kapsalon vast wel. Een berg friet bedekt met shoarma en daarover heen wat kaas. Dit wordt dan even onder de grill gezet zodat de kaas smelt. Nog wat knoflooksaus  en sla erover heen en klaar ben je. Niet erg gezond, als je het mij vraagt vandaar dat ik de vandaag de kipsalon bij jullie introduceer. En ja, je leest het goed, geen kapsalon, maar een kipsalon.

De kipsalon is een gezonde variant op de kapsalon. Geen shoarmavlees maar kipfilet en geen patat erbij maar aardappeltjes. Superlekker en eenvoudig klaar te maken. Deze kipsalon is niet alleen voor in het weekend. Doordat deze kipsalon best wel gezond is kun je hem prima een keer doordeweeks maken.

Met deze kipsalon kun je eigenlijk behoorlijk variëren. Je kunt zelf bepalen wat voor soort aardappeltjes en groenten je er allemaal in wilt. Ook kun je uiteraard zelf de hoeveelheden aanpassen.

Kipsalon


Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
400 gram kipfilet
zakje krieltjes
1  ui
1 teen knoflook
½ krop ijsbergsla
1 rode paprika
2 tomaten
½ komkommer
2 el shoarmakruiden
1 tl cayennepeper
2 tl paprikapoeder
geraspte kaas
knoflooksaus

Bereidingswijze:
Pel en snipper als eerste de ui en de knoflook. Snijd de rode paprika in grove stukken. Was en snijd dan ook de ijsbergsla.

Verhit een beetje olie  in een koekenpan en bak hierin de krieltjes met wat  paprikapoeder en cayennepeper voor ongeveer 10 minuten. Schep dan de krieltjes uit de pan op een bord en zet deze even opzij.

Verwarm ondertussen de oven voor op 180 graden.

Snijd de kipfilet vervolgens in stukjes en bestrooi deze met de shoarmakruiden. Verhit in de pan van de krieltjes nog wat olie en bak de kipfilet rondom bruin in ongeveer 5 minuten. Voeg de ui, paprika en knoflook toe en bak dit alles nog een paar minuten.

Vet een ovenschaal in met wat olie of boter, leg wat ijsbergsla op de bodem en schep de krieltjes vervolgens op de sla. Verdeel hierna de kip met groenten over de krieltjes. Verdeel als laatste wat geraspte kaas over de krieltjes en de kipfilet en zet de ovenschaal voor ongeveer 10 minuten in de oven.

Snijd de tomaat en komkommer in stukjes.

Als de kaas in de ovenschaal gesmolten is dan kan de ovenschotel uit de oven worden gehaald. Verdeel daarna de rest van de ijsbergsla, de tomaat en komkommerstukjes over de kipsalon en maak het geheel af met wat knoflooksaus en eventueel nog wat geraspte kaas.

Eet smakelijk!
 

4 gedachten over “Kipsalon

  1. Wat een goed recept. Wij hebben er lekker van gegeten. Ik dacht eerst dat het te weinig zou zijn maar we hadden er met vier volwassenen meer dan genoeg aan.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *