Courgettesoep

Courgettesoep
Ik vind soep heel erg lekker. Een soepje staat hier dan ook regelmatig op tafel. Tomaten- en kippensoep zijn hier favoriet, maar zo nu en dan wil ik ook wel eens een andere soep proberen.

Een paar maanden geleden maakte ik voor het eerst courgettesoep. Het soepje was lekker, gezond en super eenvoudig om klaar te maken.

In deze soep heb ik geen bouillonblokjes toegevoegd. Door middel van groene pesto en zout & peper heb ik de soep op smaak gebracht. Mocht je het toch nog te flauw vinden dan kun je natuurlijk één of twee groentebouillonblokjes toevoegen. Voor de rest roer ik vaak aan het einde van de kooktijd nog wat zalmsnippers door de soep heen.

Benieuwd naar het recept? Kijk dan snel verder!

Recept is voor 1 liter soep
Tijd: 30 minuten

Ingrediënten:
2 courgettes
2 uien
2 knoflooktenen
2 el groene pesto
2 tl chilipoeder
2 tl zout
olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze:
Pel en snipper de uien en de knoflook.

Verhit de olijfolie in een soeppan en fruit de uien en de knoflook voor zo’n 5 minuten. Voeg de blokjes courgette toe en bak deze een paar minuten mee. Voeg 1 liter water toe en breng het geheel aan de kook. Laat de soep 10 minuten zachtjes koken.

Zet het vuur uit en pureer alles met de staafmixer en roer de groene pesto er door. Breng het geheel daarna nog op smaak met wat  peper & zout.

Eet smakelijk!

Tips:
*Voeg vlak voor het serveren van de soep een scheutje kookroom toe
*Ook lekker met hamreepjes

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *