Basisrecept: Cake

Basisrecept: cake
Het is weer weekend en in het weekend vind ik het altijd gezellig om met dochterlief in de keuken te staan om iets lekkers te bakken voor bij de thee. Vandaag delen wij dan ook het basisrecept voor een cake met jullie. Als je het recept precies volgt kan deze cake niet mislukken.

Deze cake is lekker en eenvoudig klaar te maken. Voordeel van dit basisrecept is dat je er eigenlijk je eigen draai aan kunt geven. Zo kun je bijvoorbeeld stukjes appels toevoegen voor een appel cake of  wat cacaopoeder voor een chocolade cake. Hoe maak jij je cake? Hou je het bij een basiscake of voeg je allerlei lekkers toe?

Recept is voor 1 cake
Tijd: 1 uur en 15 minuten

Ingrediënten:
200 gram boter op kamertemperatuur
200 gram zelfrijzend bakmeel
4 eieren
180 gram suiker
1 zakje vanille suiker
snuf zout

Bereidingswijze:
Verwarm de oven voor op 160°C . Vet een cakevorm (Ø 25cm) in met wat boter.

Snijd de boter in kleine stukjes. Meng in een kom de boter, suiker, zakje vanille suiker plus een snuf zout tot een romig mengsel.

Voeg de eieren één voor één toe. Voeg het volgende ei pas toe als het vorige ei volledig is opgenomen. Mix alles tot een glad mengsel.

Beetje bij beetje voeg je het zelfrijzend bakmeel vervolgens toe. Mix alles goed door totdat je een glad beslag hebt.

Stort het mengsel in de ingevette bakvorm en zet de vorm voor ongeveer 60-75 minuten in de oven. Prik na het verstrijken van de tijd een satéprikker in de cake. Komt deze er droog uit dan is de cake goed. Als de prikker nog nat is laat je de cake nog even gaan.

Nadat de cake klaar is laat je hem even afkoelen en stort je de cake op een rooster.

Eet smakelijk!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *