Spiraaltaart met courgette en ham

image-2016-01-19

Ziet deze spiraaltaart er niet mooi uit? Behalve mooi is deze spiraaltaart met courgette en ham ook nog eens heel erg lekker. Deze hartige taart lijkt misschien op het eerste oog ingewikkeld om te maken, maar dat is het niet. Je hebt alleen even de tijd nodig om de taart te maken 🙂

Recept is voor 3 personen
Tijd: 1 uur 

Ingrediënten:
2 courgettes (liefst van gelijke dikte en lengte)
1 ½ ons parmaham
5 plakjes hartige taartdeeg (bladerdeeg kan ook)
50 milliliter kookroom
2 eieren
2 tenen knoflook
geraspte kaas
½ eetlepel tijm
½ eetlepel Italiaanse kruiden
1 eetlepel paneermeel
klontje margarine of wat olijfolie
peper & zout

Bereidingswijze:
Laat de plakjes taartdeeg ontdooien. Verwarm de oven voor op 200ºC .

Was de courgettes en snijd de kontjes eraf. Maak met een mandoline, kaasschaaf of dunschiller mooie dunne lange plakken. Snijd de lange plakken parmaham in de lengte door.

Vet een quichevorm of springvorm in met een klontje margarine of wat olijfolie. Bekleed de vorm met het taartdeeg. Ik doe dit door eerst alle plakjes taartdeeg op elkaar te leggen en het geheel dan uit te rollen met een deegroller. Prik hierna wat gaatjes in het deeg met een vork en bestrooi de bodem met het paneermeel.

Bekleed de vorm met de plakken courgette en parmaham. Begin met de courgette. Leg de courgette plakken tegen de rand en werk naar het midden toe. Laat de plakken courgette en ham elkaar wat overlappen. Omdat de parmaham behoorlijk wat smaak aan de taart brengt, maak je na een rondje of 3 à 4 met courgette plakken een rondje met plakken parmaham (even kijken hoe je het beste uitkomt met de ham). Ben je in het midden aangekomen, wikkel dan een laatste courgetteplak om je vinger en zet dit laatste rolletje in de taart.

Mix de eieren met de uitgeknepen knoflook, de kruiden, de room en helft van de kaas. Schenk het over de courgette en ham zodat het goed tussen de courgette loopt. Verdeel de rest van de geraspte kaas nog over de taart en bak deze in ongeveer 30-40 minuten. Lekker met een salade erbij.

Eet smakelijk!

Ga jij deze taart ook maken? Ik zou het leuk vinden als je mij laat weten wat je er van vond!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *