Spitskoolstamppot

image-2016-01-02 (1)
Vandaag heb ik deze lekkere spitskoolstamppot op het menu voor jullie. Wij aten vroeger de spitskool thuis voorgesneden vanuit een zakje met wat kerriepoeder en ketjap erdoor. Best lekker, maar eigenlijk kun je veel meer met spitskool doen. Zo heb ik een tijdje geleden al eens deze lekkere wokschotel van spitskool gemaakt. Ook een aanrader!

Ga jij de stamppot maken? Zo, ja dan zou ik het leuk vinden als je hieronder een reactie achterlaat.

Spitskoolstamppot

Recept is voor 4  personen
Tijd: 35-45 minuten 

Ingrediënten:
1 spitskool (350-400 gram)
600 gr aardappelen
100 ml melk
rode paprika
1 ui
300 gr gehakt
1 teen knoflook
tl sambal
2 el kerrie
1 el komijnzaad
3 el ketjap manis
3 handjes rozijnen
olijfolie

Bereidingswijze:
Schil de aardappelen en kook ze met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar.

Snijd ondertussen de spitskool in dunne repen en de paprika in grove stukken. Meng de spitskool en de paprika samen met de komijnzaad en de kerrie en zet dit weg.

Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een wok of hapjespan en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig ziet dan kan de gehakt erbij. Bak de gehakt rul.

Voeg het spitskoolmengsel en de rozijnen toe en laat het een paar minuten Roer als laatste de sambal erdoor en zet het vuur laag.

Giet de aardappelen af en stamp deze samen met de melk tot een smeuïge puree. Voeg het spitskoolmengsel en de ketjap toe en roer alles goed door elkaar.

Eet smakelijk!

Tip: Nog wat over? Bak de stamppot de volgende dag op voor de lunch.

Andere stamppot maken? Deze stamppot met snijbonen is ook zeker de moeite waard om een keer te maken.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *