Een hele zak met rode paprika’s gekocht, maar wat ga ik er mee doen? Een aantal rode paprika’s heb ik in stukjes gesneden en in een zakjes in de vriezer gelegd. Handig voor als je een keer snel in een groentegerecht wat paprika nodig hebt. De rest van de paprika’s heb ik gebruikt voor een aantal nieuwe recepten. Eén van de recepten is deze rode paprika soep. Binnen een half uurtje heb je deze lekkere soep op tafel.
Recept is voor 2-3 personen
Tijd: 30 minuten
Ingrediënten:
2 rode paprika’s
1 witte ui
1 teen knoflook
1 blokje groentebouillon
750 ml water
1 eetlepel peterselie
snuf chillipoeder
1 theelepel sambal
Bereidingswijze:
Snijd de paprika’s doormidden en verwijder de zaden en de zaadlijsten. Snijd vervolgens de paprika’s in stukjes.
Snipper de ui en de knoflook. Verhit wat olie in een pan en fruit de ui en de knoflook totdat ze glazig zien. Doe de paprika erbij en bak alles nog voor ongeveer 5 minuten.
Voeg het water toe en breng dit aan de kook. Voeg het bouillonblokje, de sambal en de chillipoeder toe en roer alles goed door. Laat de soep nog 10 minuten zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en pureer alles met een staafmixer.
Garneer de soep met fijngehakte peterselie.
Eet smakelijk!
Tip: maak wat extra en vries wat porties in