Spitskool uit de wok

image-2015-06-10 (1)
Hier aten wij eigenlijk nooit spitskool. Het zat weleens in zo’n kant-en klaar zakje wat we kochten, maar daar hield het eigenlijk wel mee op. Toen ik vorige week een andere koolsoort niet kon vinden en deze leuk uitziende puntige groente zag liggen, besloot ik om er eentje mee te nemen. Samen met de overgebleven paprika en spekjes heb ik er een lekker wok-schotel van gemaakt en ik moet zeggen, de spitskool komt hier vaker op tafel.

Spitskool uit de wok

Recept is voor 2 personen
Tijd: 20 minuten 

Ingrediënten:
1 spitskool (350-400 gram)
rode paprika
1 teen knoflook
ui
125 gram spekreepjes
1 theelepel sambal
1 eetlepel kerrie
olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd als eerste de spitskool in dunne repen. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in grove stukken.

Verhit wat olie in een wok of hapjespan en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig ziet dan kunnen de spekreepjes erbij.  Bak dit een paar minuten en voeg dan de paprika er bij en roerbak dit alles even kort. Als laatste voeg je de spitskool toe en roerbak je het geheel nog ongeveer 3 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).

Meng de kerrie en de sambal er door. Lekker met aardappels of rijst.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

2 gedachten over “Spitskool uit de wok

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *