Spitskool uit de wok

image-2015-06-10 (1)
Hier aten wij eigenlijk nooit spitskool. Het zat weleens in zo’n kant-en klaar zakje wat we kochten, maar daar hield het eigenlijk wel mee op. Toen ik vorige week een andere koolsoort niet kon vinden en deze leuk uitziende puntige groente zag liggen, besloot ik om er eentje mee te nemen. Samen met de overgebleven paprika en spekjes heb ik er een lekker wok-schotel van gemaakt en ik moet zeggen, de spitskool komt hier vaker op tafel.

Recept is voor 2 personen
Tijd: 20 minuten 

Ingrediënten:
1 spitskool (350-400 gram)
rode paprika
ui
125 gram spekreepjes
1 teen knoflook
1 theelepel sambal
1 eetlepel kerrie
olijfolie

Bereidingswijze:
Snijd de spitskool in dunne repen. Snipper de ui en de knoflook. Snijd de paprika in grove stukken.

Verhit wat olie in een wok of hapjespan en voeg de ui en de knoflook toe. Als de ui glazig ziet dan kunnen de spekreepjes erbij.  Bak dit een paar minuten en voeg dan de paprika er bij en roerbak dit alles even kort. Als laatste voeg je de spitskool toe en roerbak je het geheel nog ongeveer 3 minuten (of langer als je de spitskool wat minder knapperiger wilt hebben).

Meng de kerrie en de sambal er door. Lekker met aardappels of rijst.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *