Deze gehaktballen zijn van restaurant De Librije zijn super. Sinds wij deze hier thuis hebben gegeten komen er geen andere ‘ballen’ meer op tafel 😉
Voordat het team van restaurant De Librije aan het werk gaat eet men altijd gezamenlijk. De lekkere gehaktballen van Jonnie Boer worden dan regelmatig op tafel gezet. Iets wat je misschien niet zou verwachten, maar het recept van deze gehaktballen is eigenlijk heel simpel en dus voor iedereen te maken.
De gehaktballen blijven lekker sappig doordat ze langzaam worden gegaard.
Ook zo benieuwd naar de smaak van deze overheerlijke ‘ballen’? Ga dan snel de keuken in om ze te maken. Ik zou het leuk als je laat weten wat je van dit recept vind. Deel jouw resultaat of laat een reactie achter op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl
Recept is voor 4-6 gehaktballen
Tijd: 55 minuten bereiding + 30 minuten wachttijd
Ingrediënten:
400 gram gehakt
2 eetlepels ketjap
2 eetlepels grove mosterd
1 theelepel cayenne peper
80 gram paneermeel
2 kleine eieren
1 pot vleesfond (ik gebruik 350 milliliter runderbouillon)
3 eetlepels roomboter (of margarine)
Bereidingswijze:
Meng in een kom het gehakt met de ketjap, mosterd, cayenne peper, paneermeel en de eieren. Verdeel de gehakt in 4-6 porties en draai er ballen van
Dek de gehaktballen af en zet ze voor 30 minuten in de koelkast.
Verhit de boter in een braadpan en braad de ballen rondom bruin. Schenk de bouillon erbij en zet de deksel schuin op de pan. Laat de gehaktballen in ongeveer 45 minuten op laag vuur gaar worden. Keer de gehaktballen zo nu en dan.
Eet smakelijk!
Tip:
Eet deze gehaktballen bij zelfgemaakte rode kool en schenk de jus over de aardappelen.
Welke ketjap gebruik je? Asin of manis
Ikzelf gebruik Ketjap Manis Chantal.