Aardbeientaart met gele room

aardbeientaartje
Zondag is het moederdag. Niets is leuker om dan je moeder even extra in het zonnetje te zetten. Ik vind het altijd leuk om iets lekkers klaar te maken voor bij de koffie of als dessert. Deze frisse aardbeientaart met gele room is erg lekker en eigenlijk heel eenvoudig om klaar te maken.  Je moet alleen even een paar uurtjes wachten voordat je er een hapje van kunt nemen.

Recept is voor 8-10 stukken
Tijd:  20 minuten + 180 minuten wachtijd

Ingrediënten:
500 gram aardbeien
250 gram digestives (biscuits of countrykoekjes kunnen ook)
40 gram custardpoeder
500 milliliter volle melk
1 limoen
75 gram harde margarine
6 eetlepels suiker
vel bakpapier

Extra nodig:
springvorm (circa 24 cm)
garde

Bereidingswijze:
Maal de koekjes fijn. Dit kan in een keukenmachine, maar fijnmaken met de hand of een vork werkt ook prima! Smelt de boter in een pannetje en roer de koekkruimels hierdoor.

Bekleed een springvorm met bakpapier en verdeel het koekmengsel over de bodem en druk dit even stevig aan. Zet de springvorm in de koelkast.

Roer de suiker door de custardpoeder. Rasp de limoen en pers de limoen uit.

Verwarm de melk. Klop met een garde het poedermengsel door de hete melk en laat het op laag vuur nog 3 minuten doorkoken. Roer de limoensap en limoenrasp erdoor.

Giet het mengsel in de springvorm.

Maak de aardbeien schoon, laat de kleinste heel en snijd de grotere aardbeien door de helft. Verdeel de aardbeien over de room en laat de taart tenminste 3 uur afkoelen en opstijven in de koelkast.

Tips: Je kunt de taart nog voor het opdienen bestrooien met wat poedersuiker. Of maak wat chocoladekrullen van koude chocolade.

2 gedachten over “Aardbeientaart met gele room

  1. Wat een leuk idee om een taart klaar te maken. De combinatie met de aardbeien en de room lijkt mij heerlijk. Ik weet wat ik ga maken 😉

    • De aardbeientaart is zeker de moeite waard hoor Mieke. En helemaal nu de Hollandse aardbeien weer te krijgen zijn.
      Groetjes, Mariëlle

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *