Taartje van zalm, garnalen en komkommer

2015-02-14 14.58.02Dit taartje van zalm, garnalen en komkommer is superlekker en makkelijk klaar te maken. Een ideaal voorgerecht tijdens een feestelijk diner waarbij je niet te lang in de keuken wilt staan. Binnen 15 minuten staat dit gerecht op tafel. 

Recept is voor 2 personen ( 2 taartjes)
Tijd:  15 minuten 

Ingrediënten:
50 gram gerookte zalm
50 gram Hollandse garnalen
¼ komkommer
30 gr rucola
1 teen knoflook
1 el citroensap
1 el crème fraîche
½ el Italiaanse kruiden
1 el olie
peper & zout

Bereidingswijze:
Snijd de zalm in snippers. Was de komkommer en snijd deze in kleine blokjes. Snijd de rucola fijn.

Meng in een grote kom de olie, een uitgeperste teen knoflook, de crème fraîche, de citroensap en de Italiaanse kruiden goed door elkaar. Voeg de komkommer blokjes, zalmsnippers, Hollandse garnalen en de rucola bij dit mengsel en meng alles goed door elkaar. Breng het geheel op smaak met peper & zout.

Zet een kookring op een bordje. Heb je deze niet in huis, dan kun je ook een ring maken van een yoghurtbeker of een rond kopje gebruiken (wel even invetten met wat boter).

Schep het zalm-garnalenmengsel in de ring en druk dit even aan.  Haal voorzichtig de ring eraf en voilà, klaar is je taartje.

Lekker met een geroosterd broodje met kruidenboter.

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

2 gedachten over “Taartje van zalm, garnalen en komkommer

  1. Pingback: 10 makkelijke voorgerechten voor je kerstmenu | Suus' Cup of Tea

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *