Eierkoeken

eierkoeken
Eierkoeken, wie kent ze niet. Een aantal jaar geleden waren de eierkoeken een hype. Omdat ik zelfgemaakte eierkoeken het lekkerste vind, maak ik ze hier regelmatig met de kinderen. De ingrediënten heb je meestal wel op voorraad en bovendien zijn ze heel gemakkelijk en snel klaar te maken.

Zelfgemaakte eierkoeken


Recept is voor ongeveer 8 koeken
Tijd: 10 minuten + ongeveer 10 minuten oventijd
Ingrediënten:
2 eieren
100 gr bloem
1 tl kaneelpoeder
80 gram kristalsuiker
zakje vanillesuiker
1 tl baking soda ( of 2 tl bakpoeder)
rasp van een halve citroen
snuf zout
Bereidingswijze:
Als eerste klop je de eieren samen  de kristal – en vanille suiker en kaneel luchtig.  Dit duurt zo’n 4 minuten.

Verwarm onder tussen de oven voor op 180 ºC.

Voeg hierna de bloem, baking soda (of bakpoeder) en een snufje zout toe aan het eimengsel. Spatel dit alles voorzichtig door het beslag. Niet te lang  want dan gaat de lucht uit het beslag en dat is niet de bedoeling.

Bekleed  een bakplaat met bakpapier. Schep met een  paar eetlepels (met een kop erop) hoopjes beslag op de bakplaat. Houdt wel genoeg ruimte tussen de hoopjes, want ze kunnen wat uitlopen. Je haalt ongeveer 6 à 7 hoopjes uit deze hoeveelheid.
image-2015-03-22 (2)Bak als laatste de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze hard en droog.

Eet smakelijk!

Ook lekker om zelf te bakken is deze suikervrije kruidkoek met rozijnen.


Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *