Zelfgemaakte eierkoeken

image-2015-03-22 (3)
Eierkoeken, wie kent ze niet. Een aantal jaar geleden waren de eierkoeken een hype. Omdat ik zelfgemaakte eierkoeken het lekkerste vind, maak ik ze hier regelmatig met de kinderen. De ingrediënten heb je meestal wel op voorraad en bovendien zijn ze heel gemakkelijk en snel klaar te maken. 

Zelfgemaakte eierkoeken


Recept is voor ongeveer 6 koeken
Tijd:  10 minuten + 10 minuten oventijd

Ingrediënten:
2 eieren
100 gram bloem
80 gram witte basterdsuiker
1 zakje vanillesuiker
1 theelepel kaneel
½ theelepel bakpoeder
1 eetlepel citroensap
snuf zout

Bereidingswijze:
Als eerste verwarm je de oven voor op 180 graden.Vervolgens klop je de eieren samen het citroensap, kaneel, de basterd- en vanille suiker tot een dik mengsel.

Spatel bloem, bakpoeder en een snufje zout door de eiermassa. Niet te lang  want dan gaat de lucht uit het beslag en dat is niet de bedoeling.
image-2015-03-22 (1)

Bekleed  een bakplaat met bakpapier. Schep met een eetlepel (met een kop erop) 6 hoopjes beslag op de bakplaat. Houdt wel genoeg ruimte tussen de hoopjes, want ze kunnen wat uitlopen.
image-2015-03-22 (2)Bak tenslotte de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze hard en droog.

Eet smakelijk!

Tip:
Bewaar de eierkoeken in een luchtdichte trommel of in een zak, dan blijven ze lekker vers

Ook lekker om zelf te bakken is deze suikervrije kruidkoek met rozijnen.


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *