
Zelfgemaakte eierkoeken
Tijd: 10 minuten + ongeveer 10 minuten oventijd
2 eieren
100 gr bloem
1 tl kaneelpoeder
80 gram kristalsuiker
zakje vanillesuiker
1 tl baking soda ( of 2 tl bakpoeder)
rasp van een halve citroen
snuf zout
Als eerste klop je de eieren samen de kristal – en vanille suiker en kaneel luchtig. Dit duurt zo’n 4 minuten.
Verwarm onder tussen de oven voor op 180 ºC.
Voeg hierna de bloem, baking soda (of bakpoeder) en een snufje zout toe aan het eimengsel. Spatel dit alles voorzichtig door het beslag. Niet te lang want dan gaat de lucht uit het beslag en dat is niet de bedoeling.
Bekleed een bakplaat met bakpapier. Schep met een paar eetlepels (met een kop erop) hoopjes beslag op de bakplaat. Houdt wel genoeg ruimte tussen de hoopjes, want ze kunnen wat uitlopen. Je haalt ongeveer 6 à 7 hoopjes uit deze hoeveelheid.
Bak als laatste de eierkoeken in de oven in circa 10 minuten goudbruin en gaar. Laat ze niet te lang bakken want dan worden ze hard en droog.
Eet smakelijk!
Ook lekker om zelf te bakken is deze suikervrije kruidkoek met rozijnen.
Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekookt.nl en @mariellekookt.nl