Soms hoeft koken helemaal niet zo moeilijk te zijn. Ik heb vandaag een lekker, simpel soepje voor jullie. Eenvoudig te bereiden en binnen een kwartier klaar. Lekker als lunch, tussendoortje of als voorgerecht.
Recept is voor 2 personen
Tijd: 15 minuten
Ingrediënten:
500 gram tomaten (ik heb Roma tomaten gebruikt)
1 ui
2 tenen knoflook
2 eetlepels bloem
½ bosjes basilicum
250 ml water
peper & zout
olijfolie
Extra nodig:
staafmixer
Bereidingswijze:
Ontvel de tomaten en snijd deze in stukken. Hak de basilicum grof.
Snipper de ui en de knoflook. Verwarm wat olie in een pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de bloem en de helft van de basilicum toe en roer dit goed door.
Voeg de in stukjes gesneden tomaat toe en laat het een paar minuutjes pruttelen.
Schenk het water bij het tomaat-mengsel en pureer dit alles met een staafmixer. Laat het geheel 5 minuten koken en klaar is je soep.
Lekker met zelfgemaakte croutons.