Bijna iedere maandag zet ik een ovenschotel op mijn blog. Waarom? Omdat voor veel mensen op de maandag de werkweek weer begint en vaak hebben zij na zo’n eerste werkdag geen zin om heel lang in de keuken te staan. Het voordeel met een ovenschotel is dat je die de avond van te voren al klaar kunt maken. Het enige wat er bij thuiskomst nog moet worden gedaan is de schotel in de oven zetten. Deze maandag heb ik dus weer een heerlijke ovenschotel voor jullie. Dit keer is het een schotel met onder andere sperzieboontjes, rode paprika en ui.
Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten + 25 minuten oventijd
Ingrediënten:
600 gram sperziebonen
1 rode paprika
1 ui
1 teen knoflook
2 bakjes hamblokjes
paneermeel
olie
Voor de aardappelpuree
750 gram aardappels
250 milliliter melk
nootmuskaat
peper & zoutBereidingswijze:
Schil de aardappels en kook deze in ongeveer 20 minuten gaar. Dop de sperziebonen, snijd deze door de midden en kook deze in ruim water met wat zout beet gaar.
Zet in de tussentijd de oven aan en verwarm deze op 200 graden.
Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de paprika in grove stukjes.
Verhit wat olie in de pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg de sperziebonen en de hamblokjes toe n meng alles goed door elkaar.
Giet de aardappels af en stamp de aardappels tot puree. Roer de melk door de puree. Breng op smaak met nootmuskaat en peper & zout.
Vet een ovenschaal in met een klontje boter.
Doe de aardappelpuree in de ovenschaal. Schep hier bovenop het sperziebonen-mengsel.
Bestrooi het geheel met paneermeel en zet de ovenschotel voor ongeveer 25 minuten in de oven. Eet smakelijk!
Tip:
Ook lekker met geraspte kaas.
Bron:
Het recept is geïnspireerd op een recept van Sonja Bakker.