Dit heerlijke lunchbroodje is belegd met gerookte kip, tomaat, sla en zelfgemaakte kerriemayonaise. Het broodje is makkelijk te maken en snel klaar. Je hoeft dit broodje natuurlijk niet alleen voor de lunch te eten, je kunt het ook meenemen naar een picknick of ervan genieten als tussendoortje.
Recept is voor 1 broodje
Tijd: 10 minuten
Ingrediënten
vers afbakbroodje
paar plakjes gerookte kip
wat sla
½ tomaat (ik gebruikte een paar snacktomaatjes)
Voor de kerriemayonaise
¼ ui
teen knoflook
½ eetlepel kerrie
½ eetlepel mayonaise
1 eetlepel yoghurt
peper & zout
Bereidingswijze
Maak de kerriemayonaise door het uitje en knoflook te snipperen en samen met de mayonaise wat kerriepoeder en peper & zout te mengen.
Snijd het broodje open. Beleg het met wat blaadjes sla, plakjes tomaat en de plakjes gerookte kip. Maak het broodje af met wat kerriesaus en klaar is het broodje. Eet smakelijk!
Lekker, het water loopt mij in de mond. Heb toevallig nog wat sla, ui en tomaat liggen die op moeten dus ga het straks maken. Ik ga alleen kipfilet die je op je brood doet gebruiken, want gerookte kipfilet heb ik nou net niet in huis 😉
Klinkt goed Petra om kipfilet voor op brood te gebruiken. Ik zou dan alleen een aantal plakjes gebruiken voor de lekkere smaak :).
Ook dit klinkt weer heerlijk! Heb al verschillende recepten van je geprobeerd!
Denk dat ik alleen de mayonaise (half) voor yoghurt ga vervangen. Nog een beetje gezonder 🙂
Je zou ook voor yogonaise kunnen gaan Inge. Deze gebruik ik heel vaak, maar die was op toen ik dit broodje maakte 😉