Kipschotel met aubergine, courgette en champignons

image-2015-03-03 (10)
Een lekkere kip ovenschotel met aubergine, courgette en champignons die bij ons regelmatig op tafel staat. Het kost  wel wat tijd voordat dit gerecht uiteindelijk op tafel staat, maar het is zeker de moeite waard.

Kipschotel met aubergine, courgette en champignons


Recept is voor 4 personen
Tijd: 30 minuten + 40 minuten oventijd

Ingrediënten:
1 aubergine
4 enkele kipfilets van 100 gram
1 courgette
200 gr champignons
1 ui
100 gr geraspte oude kaas
100 gr geitenkaas
3 eetlepels Italiaanse kruiden
1 ei
klontje boter voor het invetten van de ovenschaal
peper & zout

Bereidingswijze:
Klop het ei los in een diep bord. Meng de geraspte kaas met 1 eetlepel Italiaanse kruiden in een apart diep bord. Wentel dan de kipfilets eerst door de ei en dan door de geraspte kaas. Leg de kipfilets op een bord, dek het af met wat huishoudfolie en zet dit vervolgens even weg in de koelkast.
image-2015-03-03 (5)
image-2015-03-03 (3)Verwarm de oven voor op 175 graden.

Maak de aubergine, courgette en champignons schoon en snijd deze in plakjes. Verhit wat olie in een pan en grill de aubergines even totdat ze bruin zien. Leg de plakjes op een bord.

Verhit dan wat olie in een andere pan en roerbak de courgette plakjes even. Leg de plakjes op de aubergine. Verhit wat olie in de pan en bak de champignons kort.

Pel en snipper vervolgens de ui en de knoflook. Verhit weer wat olie in een diepe pan en fruit hierin de ui en de knoflook. Voeg hier het blikje tomatenpuree en gepelde tomaten bij en 2 eetlepels Italiaanse kruiden.
image-2015-03-03 (6)Vet  een ovenschaal in met een klontje boter. Schenk hierna het tomatenmengsel op de bodem. Leg de kipfilets  vervolgens op het mengsel.
image-2015-03-03 (7)

Leg de courgette plakjes dakpansgewijs op de kipfilets. Leg de schijfjes champignons op de courgette. Vervolgens leg je de aubergine plakjes dakpansgewijs op de champignons.

Verkruimel de geitenkaas boven de aubergineplakjes. Probeer ook wat geitenkaas stukjes onder de plakjes te verkruimelen.
image-2015-03-03 (9)

Zet de ovenschotel voor ongeveer 40 minuten in de oven. Lekker met een stokbrood en een groene salade!

Eet smakelijk!


Wil je op de hoogte blijven van alle recepten, foodfoto’s en ander leuk nieuws? Volg mijn kookblog dan op Instagram en Facebook.

Ga je iets maken van Mariëlle Kookt? Dan zou ik het superleuk vinden als je jouw foto van het eindresultaat deelt op mijn Facebookpagina of op Instagram #mariellekook.nl en @mariellekookt.nl

Heb jij een leuk recept dat je graag wilt delen? Stuur je recept naar mij toe en zie dan jouw recept verschijnen op Mariëlle Kookt.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *